Medic primar obstetrică ginecologie. Supraspecializare Reproducere Umana Asistata – Fertilizare in Vitro

Dr. Alina Bolintineanu – participare la cursul dedicat metodologiilor de abordare a cazuisticii ecografice în ginecologie

La începutul lunii iunie, am participat la cursul dedicat metodologiilor de abordare a cazuisticii ecografice în ginecologie, care a avut loc în Londra. Acesta a fost găzduit de Societatea Internațională de Ecografie în Obstetrică și Ginecologie (ISUOG). Subiecte și tematici discutate: Formațiunile clinice ovariene depistate accidental la femei fără simptomatologie Patologiile miometriale și endometriale la …

La începutul lunii iunie, am participat la cursul dedicat metodologiilor de abordare a cazuisticii ecografice în ginecologie, care a avut loc în Londra. Acesta a fost găzduit de Societatea Internațională de Ecografie în Obstetrică și Ginecologie (ISUOG).

Subiecte și tematici discutate:

  • Formațiunile clinice ovariene depistate accidental la femei fără simptomatologie
  • Patologiile miometriale și endometriale la femei asimptomatice
  • Anomaliile uterine

Clasificarea ESHRE a anomaliilor uterine, reprezentare schematică

Malformațiile uterine congenitale – Care este cel mai potrivit sistem de clasificare a acestora pentru o abordare clară, simplă și cât mai reală a fiecărui caz clinic în parte?

Tipologii:

Uterul unicorn

  • Nu necesită tratament chirurgical
  • Nu asociază infertilitate
  • Are un risc obstetrical crescut (avort spontan, naștere prematură, făt cu greutate mica la naștere etc.)
  • Incidența: 1 caz diagnosticat a 4000 de femei

Uterul arcuat

  • Este o variantă normală, fără un impact asupra fertilității sau fără risc obstetrical
  • Poate fi considerată o anomalie minoră, fără semnificatie patologică

Alte tipuri de uter: bicorn, septat, dublu.

Chistul Unilocular Ovarian

  • Aspect chistic – prezintă conținut lichidian simplu
  • Fără componente solide
  • Fără septuri
  • Fără neregularitati la nivelul peretului chistic
  • Riscul ca un chist unilocular să fie malign: 1 la 200 de cazuri, pentru femeile aflate la premenopauză și 1 la 50 de cazuri la femeile aflate la postmenopauză

Programează o consultație online


Dr. Alina Bolintineanu

Dr. Alina Bolintineanu

Medic primar obstetrica-ginecologie Supraspecializare Reproducere Umana Asistata – Fertilizare in Vitro Competenţă în ecografie obstetricală-ginecologică Fellowship în medicina reproductivă (Fertilizare in Vitro şi inseminare intrauterină), Londra – Marea Britanie

Related Posts

Endometrioza este o boala inflamatorie cronica evolutiva, mai frecventa la femeile de varsta reproductiva si este o cauza importanta de infertilitate.Ceea ce trebuie stiut este faptul ca endometrioza produce un sindrom algic pelvin cronic, intens si progresiv, care afecteaza calitatea vietii si functia reproductiva in ansamblul ei.De asemenea, endometrioza afecteaza in principal functia ovariana, precum …

Stiati ca: Infertilitatea masculina este intalnita in peste 50% din cauzele de infertilitate, in general, Azoospermia (absenta spermatoizilor in ejaculat) este prezenta la 15-20% din barbatii cu infertilitate, Iar in majoritatea cazurilor de infertilitate masculina, nu se poate depista o cauza. Functia testiculara este asigurata de productia hipofizara de FSH si LH. Procesul de spermatogeneza …

Rezultatul unei proceduri de fertilizare in vitro se bazeaza in principal pe calitatea embrionilor obtinuti, mai exact pe calitatea celulelor reproductive din care embrionul a fost obtinut, adica ovocit si spematozoid; acesti parametri se vor regasi in opinia mea pe primele 3 locuri ca importanta, pentru ca o procedura de Fertilizare in Vitro (FIV) sa …