Transferul de embrioni este ultima etapa a procedurii de fertilizare in vitro, acesta se poate face oricand de la ziua 1 la ziua 6 a embrionilor. Transferul de blastocist (embrionul de ziua 5/6) presupune o selectie mai buna a embrionior unui cuplu si are statistic o rata mai mare de implantare a embrionilor comparativ cu …
Articole
Voi incepe prin a spune ca nu exista un protocol ideal , ci un protocol adaptat fiecarei femei in parte. Tipuri de protocoale: Protoculul lung cu Agonisti Protocolul scurt cu Agonisti – asa zisul protocol cu flare-up Protocolul ultrascurt cu Antagonisti Protocolul ultrascurt Antagonisti, cu Estrogen Luteal Priming +/- Luteal Antagonist Protocolul cu Conversie de …
Voi incepe prin a spune ca nu exista un protocol ideal , ci un protocol adaptat fiecarei femei in parte. Tipuri de protocoale: Protoculul lung cu Agonisti Protocolul scurt cu Agonisti – asa zisul protocol cu flare-up Protocolul ultrascurt cu Antagonisti Protocolul ultrascurt Antagonisti, cu Estrogen Luteal Priming +/- Luteal Antagonist Protocolul cu Conversie …
Presupune un proces prin care se testeaza genetic una sau mai multe celule ale unui embrion obtinut prin Fertilizare in Vitro (FIV). Celulele pentru testare se obtin prin biopsie embrionara. Scopul acestei testari este selectarea embrionilor normali genetic (numiti euploizi) pentru a fi ulterior transferati in uter. De ce este necesara o astfel de testare? …
Fertilizarea in Vitro este o metoda de reproducere asistata care consta in obtinerea de embrioni in laborator, prin fertilizarea unui ovocit cu un spermatozoid, si introducerea embrionilor obtinuti in uter in vederea obtinerii unei sarcini. Etape: Stimularea ovariana controlata (SOC) si monitorizarea tratamentului Punctia ovariana si recoltarea de ovocite Fertilizarea ovocitelor Evolutia embrionilor Transferul de …
Voi incepe prin a spune ca nu exista un protocol ideal, ci un protocol adaptat fiecarei femei in parte. Stimularea ovariana controlata (SOC) este realizata prin medicatie. Scopul tratamentului este de a stimula ovarele sa produca mai multi foliculi maturi pe parcursul unui ciclu menstrual , fiecare folicul matur poate contine sau nu un ovocit …
Optiuni terapeutice Evaluarile pentru disfunctii imunologice sau pentru alte patologii care pot afecta implantarea trebuie sa se adreseze pacientilor cu: Esec recurent de implantare Avort repetat, mai ales avind dovada unui cariotip normal al produsului de conceptie Afectiuni autoimune (lupus eritematos, poliartrita reumatoida, slerodermie, etc) Hipotiroidism prin tiroidita autoimuna Infertilitate de cauza idiopatica Esecuri repetate …
Dr. Alina Bolintineanu, medic primar Obstetrică – Ginecologie în cadrul Spitalului Wellborn – prezentă în cadrul workshop-ului ESHRE/ASRM, numit "The Best of ASRM and EHRE" la Paris în perioada 23-25 febr 2017, la Palais des Congres de Paris. Temele discutate au fost în domeniul reproducerii umane asistate, embriologie, genetică, Screening Genetic Preimplantatator (PGS), gameți artificiali, …
Știați că un cuplu din patru nu poate avea copii? Aceste statistici au fost dezvăluite de curând de Organizația Mondială a Sănătătii iar viitorul nu sună bine. Simona Prisacariu a stat de vorbă cu medicul Alina Bolintineanu de la spitalul Wellborn și am aflat care sunt cauzele infertilității dar și ce soluții există. Află mai …