Medic primar obstetrică ginecologie. Supraspecializare Reproducere Umana Asistata – Fertilizare in Vitro

Articole

Home/Articole

Imunologia Reproductiva este un domeniu relativ nou in medicina si infertilitate, care a prins contur mai clar in ultimii ani; acesta se refera la modalitatea in care sistemul imun al femeii reactioneaza la statusul de sarcina si implicarile acestuia in evolutia sarcinii. In mod firesc si natural, atunci cand o femeie poarta un embrion/fat, sistemul …

Dr. Alina Bolintineanu, medic primar Obstetrică – Ginecologie în cadrul Spitalului Wellborn – prezentă în cadrul workshop-ului ESHRE/ASRM, numit "The Best of ASRM and EHRE" la Paris în perioada 23-25 febr 2017, la Palais des Congres de Paris. Temele discutate au fost în domeniul reproducerii umane asistate, embriologie, genetică, Screening Genetic Preimplantatator (PGS), gameți artificiali, …

Optiuni terapeutice Evaluarile pentru disfunctii imunologice sau pentru alte patologii care pot afecta implantarea trebuie sa se adreseze pacientilor cu: Esec recurent de implantare Avort repetat, mai ales avind dovada unui cariotip normal al produsului de conceptie Afectiuni autoimmune (lupus eritematos, poliartrita reumatoida, slerodermie, etc) Hipotiroidism prin tiroidita autoimuna Infertilitate de cauza idiopatica Esecuri repetate …

Conceptele moderne in imunologie reproductiva sustin teoria ca evolutia sarcinii este asigurata de cooperarea perfecta intre sistemul imun matern si unitatea feto-placentara. Un sistem imun matern necorespunzator, care duce la un raspuns imun aberant, fie autoimun, fie aloimun, poate fi o posibila cauza de infertilitate zisa idiopatica, esec recurent prin FIV, avort recurent, etc. Fara …

Esecul prin FIV sau avortul, mai ales de prim trimestru de sarcina, au ca principale cauze (aprox 80-85%) calitatea genetica slaba a embrionilor (embrioni aneuploizi) si in secundar disfunctiile de implantare (aprox 15-20%) Cauzele sunt in ordine : Cauze genetice Trombofilii (ereditare sau dobandite) Cauze autoimune Cauze mixte (combinatie a celor de mai sus) Altele (factor …

Știați că un cuplu din patru nu poate avea copii? Aceste statistici au fost dezvăluite de curând de Organizația Mondială a Sănătătii iar viitorul nu sună bine. Simona Prisacariu a stat de vorbă cu medicul Alina Bolintineanu de la spitalul Wellborn și am aflat care sunt cauzele infertilității dar și ce soluții există. Află mai …

Ce este ? Hidrosalpinxul reprezinta o trompa dilatata si plina cu lichid, care de obicei prezinta un blocaj la capatul dispre ovar si care se numeste obstructie tubara distala. Hidrosalpinxul nu are alta semnificatie medicala decat aceea ca afecteaza fertilitatea prin blocaj tubar unilateral sau bilateral Hidrosalpinxul nu da de regula simptomatologie, uneori poate exista …

Definitiile standard sunt necesare pentru a exprima procedurile de Reproducere Asistata, tratamentele, eficacitatea, siguranta si necesitatea lor; acestea sunt de interes public foarte important; standardizarea notiunilor a aparut ca o necesitate pentru a inlesni comunicarea de specialitate intre medici, precum si intre medici si Asociatiile Profesionale Medicale, pentru a analiza obiectiv aceleasi tipuri de proceduri …

Voi incepe prin a spune ca nu exista un protocol ideal, ci un protocol adaptat fiecarei femei in parte. Stimularea ovariana controlata (SOC) este realizata prin medicatie. Scopul tratamentului este de a stimula ovarele sa produca mai multi foliculi maturi pe parcursul unui ciclu menstrual , fiecare folicul matur poate contine sau nu un ovocit …