Ce contează și este cu adevărat important Vârsta partenerului feminin, respectiv vârsta ovocituluiCalitatea gameților (ovocit și spermatozoid) Calitatea și mai puțin cantitatea ovocitelorSelecția corectă a embrionilor conform criteriilor morfologice Patologiile asociate (endometrioză, OMPK, rezerva ovariană minima, tiroidită autoimună, factorul masculin sever, alte patologii) Alegerea unui plan terapeutic și a unei scheme de tratament (protocol de …
Articole
Fibroamele uterine reprezintă o patologie frecventă ajungând ca prevalență la aproximativ 30% din femeile cu vârsta reproductiva. Nu toate fibroamele sunt simptomatice și nu toate beneficiază de tratament chirurgical. Cele mai frecvente efecte/simptome ale fibroamelor uterine depind de numarul fibroamelor, dimensiunea precum si pozitia lor: dureri pelvine sângerări anormale (menoragie, metroragie, menometroragie)disconfort pelvin infertilitate. Tratamentele …
Sarcina biochimica este cunoscuta ca fiind sarcina cu valori beta hCG pozitive, dar care nu au o crestere semnificativa in dinamica, si care nu va evolua catre sarcina clinica, evidentiabila ecografic. Sarcina biochimica se va pierde din etapa preclinica, cel mai frecvent sub forma unei sangerari menstruale si nu va necesita nici un fel de …
Ghid de lucru al ASRM (Asociatia Americana de Medicina Reproductiva) Scopul ghidului este să evalueze datele din literatură despre septul uterin și să stabilească opțiunile terapeutice cele mai bune. Uterul septat asociază risc crescut de: avort naștere prematură malpoziții ale fătului (prezentatie transversa, pelviana, etc) Nu există în literatură suficiente dovezi pentru asocia uterul septat …
Anomaliile uterine congenitale beneficiaza de o atentie speciala in ultima perioada. Este stiut faptul ca anomaliile uterine majore (uter bicorn, septat complet, unicorn etc) pot afecta drastic fertilitatea femeii. O noua clasificare a anomaliilor uterine vine in atentie si o mai mare importanta este acordata anomaliilor uterine considerate pana nu demult cu impact mai putin …
Medicul de familie reprezinta o veriga foarte importanta in sanatatea unei persoane, cat si a unui cuplu, fiind prima linie de evaluare a unui cuplu cu probleme reproductive. Ce trebuie sa stie medicul de familie este ca: Varsta femeii este esentiala in reproducere si va da sansa de sarcina, atat pentru conceptia spontata cat si …
Dr. Alina Bolintineanu, medic specialist Reproducere Umană Asistată Viața reproductivă a unei femei va intra, biologic, pe o curbă descendentă începând cu 30 ani și mai accelerat după 35 ani. Din păcate, nu depinde de aceasta să împiedice acest lucru. Ceea ce poate, însă, să ajute potențialul reproductiv al unei femei este: Să își propună …
Vineri, 16 noiembrie, am fost prezentă la prima conferință de OncoFertilitate din România, ce beneficiază de participarea internațională a medicilor specialiști în prezervarea fertilității. Conferința a fost organizată la Palatul Parlamentului, printre cele mai importante subiecte de discuție aflându-se: 1. Crioprezervarea de tesut ovarian 2. Transplantul de țesut ovarian ortotopic 3. Efectul terapiilor anticeroase asupra …
Un subiect de actualitate discutat la AER 2018 Sumarul celor mai importante aspecte si concluzii ale AER 2018: Poate fi o optiune reala de prezervare a fertilitatii pentru femeile tinere cu varsta pana in 30 ani, posibila si peste aceasta varsta, dar cu sanse de sarcina semnificativ mai mici ; Cateva cifre prezentate: Rata de …