Medic primar obstetrică ginecologie. Supraspecializare Reproducere Umana Asistata – Fertilizare in Vitro

Testul HALOSPERM

Testul HaloSperm este un test de fragmentare ADN și se efectuează din proba de spermă, rezultatul fiind exprimat procentual. Este de dorit ca procentul de spermatozoizi cu ADN fragmentat din probă să fie cât mai mic. Un rezultat care exprimă un procent mare de spermatozoizi cu ADN fragmentat (peste 30%), va primi recomandarea ICSI sau …

Testul HaloSperm este un test de fragmentare ADN și se efectuează din proba de spermă, rezultatul fiind exprimat procentual. Este de dorit ca procentul de spermatozoizi cu ADN fragmentat din probă să fie cât mai mic. Un rezultat care exprimă un procent mare de spermatozoizi cu ADN fragmentat (peste 30%), va primi recomandarea ICSI sau P-ICSI ca metodă de fertilizare a ovocitelor în cazul unei proceduri de Fertilizare in Vitro (FIV).

Un procent mare de spermatozoizi cu ADN fragmentat (peste 30%) se va asocia mai frecvent cu:

  • O rată mai mică de sarcină clinică
  • O rată mai mare de sarcină biochimică
  • O rată mai mare de avort

Rezultatul testului HaloSperm poate să fie diferit la același pacient, la două examinări diferite, în funcție de parametri spermatici de la momentul examinării.

Indicațiile efectuării probei Halosperm:

  • Parametri normali sau modificați ai spermogramei, cu infertilitate în cuplu
  • Varicocel
  • Avort repetat
  • Mediu toxic
  • Radiații
  • Fumat
  • Eșec repetat de reproducere prin Fertilizare in Vitro
  • Boli febrile

Programează o consultație online

Dr. Alina Bolintineanu

Dr. Alina Bolintineanu

Medic primar obstetrica-ginecologie Supraspecializare Reproducere Umana Asistata – Fertilizare in Vitro Competenţă în ecografie obstetricală-ginecologică Fellowship în medicina reproductivă (Fertilizare in Vitro şi inseminare intrauterină), Londra – Marea Britanie

Related Posts

Esecul prin FIV sau avortul, mai ales de prim trimestru de sarcina, au ca principale cauze (aprox 80-85%) calitatea genetica slaba a embrionilor (embrioni aneuploizi) si in secundar disfunctiile de implantare (aprox 15-20%)Cauzele sunt in ordine:Cauze geneticeTrombofilii (ereditare sau dobandite)Factori imunologiciAltele (factori uterin, hormonali, infectii, etc)Cauze mixte (combinatie a celor de mai sus)Asadar succesul in …

Evaluarile pentru disfunctii imunologice sau pentru alte patologii care pot afecta implantarea trebuie sa se adreseze pacientilor cu:Esec recurent de implantareAvort repetat, mai ales avind dovada unui cariotip normal al produsului de conceptieAfectiuni autoimune (lupus eritematos, poliartrita reumatoida, sclerodermie, etc)Hipotiroidism prin tiroidita autoimunaInfertilitate de cauza idiopaticaEsecuri repetate de FIVInfertilitate secundaraRecomandarea unor teste specifice are rolul …