Soluții și recomandări pentru cuplurile cu suspiciune sau diagnostic de infertilitate

Ce pot face acestea, cum pot beneficia de sprijin real?

De cele mai multe ori, sezonul autumnal, cel al revenirii din concedii și al începuturilor, înseamnă pentru mulți dintre pacienții mei și reîntâlnirea cu medicul specialist. Fie că vorbim despre analize uzuale, recomandate tuturor femeilor, fie că motivul efectuării unei programări medicale este dat de suspiciunea infertilității sau de un diagnostic deja existent, este esențial ca motivul conștientizării să aibă la bază un efect propriu-zis, și anume timp pentru sănătate.

Dacă în cazul analizelor și investigațiilor periodice recomandate femeilor de către medicii specialiști în obstetrică-ginecologie lucrurile sunt clare, iată câteva aspecte importante pentru cuplurile care au în vedere testarea fertilității sau tratamentul patologiilor derivate.

  1. Pentru cuplurile din București, programul lansat de Primăria Municipiului București, O șansă pentru cuplurile infertile, include acordarea unui sprijin financiar (13.800 lei/cuplu) pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro. Campania va fi activă până în luna decembrie a anului 2019 și au la bază următoarele criterii de eligibilitate:
  • AMH >1, excepție făcând femeile sub 35 de ani pentru care AMH-ul nu este criteriu de excludere;
  • Cuplu autolog sau cupluri în care partenerul suferă de azoospermie (nu se exclud procedurile cu sperma donată);
  • Indice de masă corporală al partenerei între 20 – 30;
  • Vârsta partenerei între 24 – 45 de ani.

Suma oferită cuplurilor va fi oferită prin 2 vouchere primite simultan, unul ce poate fi folosit pentru achiziționarea medicamentelor cu rol de stimulare, în valoare de 4600 lei și unul destinat procedurilor medicale, ce poate fi folosit pentru intervențiile medicale specifice (în valoare de 9200 lei).

Mai multe detalii despre program, beneficii și criteriile de eligibilitate pot fi găsite aici.

  1. Subprogramul Național FIV/ET, care au următoarele criterii de eligibilitate:
  • cupluri infertile care au indicație pentru efectuarea procedurii FIV/ET;
  • membrii cuplului au calitatea de asigurat în conformitate cu prevederile art. 211 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare;
  • cuplu autolog (se exclude donarea de ovocite, de spermă sau mama surogat);
  • vârsta femeii cuprinsă între 24 şi 40 de ani;
  • indexul de masă corporală al femeii cu valori cuprinse între 20 şi 25;
  • rezerva ovariană în limite normale probată prin valoarea AMH > 1,1 ng/ml.

Prin Programul Național de Fertilizare – Embriotransfer, în cadrul Spitalului Wellborn Băneasa, în anul 2017 au fost efectuate 45 de proceduri de Fertilizare in Vitro, cu 24 de sarcini confirmate ecografic, reprezentând o rată de succes de 53.3%, peste media europeană înregistrată.

Astfel, pentru mai multe detalii și pentru a afla care este soluția medicală potrivită, cuplurile interesate pot efectua o programare în cadrul Spitalului Wellborn Băneasa, tel.: 031.9105, office@wellborn.ro.

Este utilă informația?
RSS
Follow by Email
Facebook