Nu plecati nelamuriti…

Atunci cand un cuplu nu obtine sarcina spontan intr-o perioada rezonabila de timp, intre 6 luni -1 an in functie de varsta femeii, trebuie sa apeleze la o consultatie de infertilitate, la un medic ginecolog cu supraspecializare in Infertilitate si Reproducere Asistata. Scopul este sa se faca o evaluare a fertilitatii cuplului.

Primul pas care trebuie parcurs este diagnosticul, adica mai exact care este cauza infertilitatii. Un cuplu care nu obtine sarcina dupa un an de incercari, fara a folosi nici un fel de contraceptie, trebuie sa caute o cauza a infertilitatii prin efectuarea tuturor investigatiilor specifice.

Al doilea pas este sa tratam eventuale patologii care pot afecta o sarcina, pentru a nu afecta evolutia unei posibile sarcini, indiferent de cum se va obtine aceasta.

Ultimul pas este recomandarea de catre medic a unui plan terapeutic coerent, cu sansele cele mai mari de a obtine sarcina, in functie de cauza infertilitatii, varsta femeii, istoric, alte patologii asociate, etc. Planul terapeutic va fi particularizat fiecarui cuplu in parte, va fi recomandat de catre medic si nu se face la cererea cuplului.

Toate aceste informatii vor fi culese in urma unor investigatii specifice, pe parcursul unui interval de timp si prin intalniri repetate cu medicul.

Planul terapeutic poate se intinde pe intervale de cate 3 luni, mergind de la monitorizarea ovulatiei pe ciclu natural sau stimulat si contact sexual dirijat, inseminare intrauterina pe ciclu natural sau stimulat si pana la Fertilizare in Vitro.

Optiunea terapeutica cea mai potrivita o va recomanda medicul in functie de criteriile medicale intalnite la fiecare cuplu in parte.

La fiecare etapa pe care o parcurgeti…nu plecati nelamuriti, intrebati si nu uitati ca nu orice procedura terapeutica este potrivita pentru orice cuplu si orice patologie si ca scopul tratamentelor de infertilitate este sa obtineti un copil sanatos acasa.

Este utilă informația?
RSS
Follow by Email
Facebook