Este o metoda simpla de reproducere asistata, aceasta consta in introducerea probei de sperma, dupa preparare in laborator, in cavitatea uterina, atunci cand partenerul feminin este la ovulatie. Prelucrarea probei de sperma in laborator are drept scop selectarea spermatozoizilor mobili, selectia facindu-se dupa urmatoarele criterii: concentratie si motilitate, de mentionat ca la acesata prelucrare nu …
Este o metoda simpla de reproducere asistata, aceasta consta in introducerea probei de sperma, dupa preparare in laborator, in cavitatea uterina, atunci cand partenerul feminin este la ovulatie.
Prelucrarea probei de sperma in laborator are drept scop selectarea spermatozoizilor mobili, selectia facindu-se dupa urmatoarele criterii: concentratie si motilitate, de mentionat ca la acesata prelucrare nu se face selectia spermatozoizilor pe alte criterii: calitate, morfologie etc.
Sperma astfel preparata va reprezenta in principiu, un concentrat de spermatozoizi mobili, intr-un volum de 0.5-0.6 ml, care se va introduce in cavitatea uterina cu un cateter foarte fin, prin colul uterin, la momentul ovulatiei.
Inseminarea intrauterina poate fi recomandata si este frecvent folosita in:
- infertilitate idiopatica (fara cauze decelate)
- endometrioza forma usoara/medie
- tulburari de ovulatie (anovulatie, OMPK, etc)
- factor masculin cu afectare usoara/medie a parametrilor spermei
** Conditie esentiala: cel putin o trompa permeabila, si fara afectare
Nu reprezinta o solutie pentru:
- trompe blocate sau afectare tubara severa
- endometrioza forma medie/severa
- rezerva ovariana scazuta
- factor masculin sever
- femeia peste 40 ani