Curs de Medicină Fetală, Ediția a II-a, București

Ieri, în cadrul Bibliotecii Centrale Universitare, am participat la cea de-a doua ediție a cursului de Medicină Fetală, unde au avut loc o serie de discuții extrem de interesante și dezbateri despre malformațiile cardiace fetale și depistarea lor prin ecografia precoce, preeclampsie, diabet gestațional și riscurile pentru mamă și făt.

Cursul a inclus videoconferința profesorului Kypros Nicolaides, medic specialist medicină materno-fetală, cu specializare în chirurgia fetală, ale cărui cercetări au revoluționat medicina fetală ( a introdus screening-ul cromozomial și anomaliile structurale, aducând numeroase noutăți și îmbunătățiri în tot ceea ce înseamnă screening-ul și prevenția preeclampsiei și a nașterii premature.

Preeclampsia este o complicație apărută în sarcină, caracterizată prin creșterea tensiunii arteriale și apariția unor semne de afectare a alor organe. De obicei, preeclampsia apare după săptămâna 20 din sarcină.

Având la bază cele mai importante subiecte ale domeniului, cursul a inclus în program: dezbateri ale studiilor de caz specifice medicinei materno-fetale, analiza genetică în diagnosticul malformațiilor fetale, evaluarea sarcinii în primul trimestru, screening-ul pentru aneuploidii: ecografie, biochimie, ADN fetal liber din sânge matern, diagnosticul precoce al anomaliilor structurale fetale sau cardiace, terapii fetale (abordarea în complicațiile sarcinilor gemelare monocoriale, conduita în anemia fetală).

Este utilă informația?
RSS
Follow by Email
Facebook